Nieuwe drempelbedragen 2024-2025 en Beter Aanbesteden Magazine 4
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌

PIANOo-alert nr. 442
30 november 2023

Online lezen  |  Afmelden

De PIANOo-alert informeert u over nieuwe publicaties, jurisprudentie en bijeenkomsten van PIANOo. Daarnaast geeft deze nieuwsbrief een overzicht van wat er speelt in de media rond inkopen en aanbesteden.
Nieuwe drempelbedragen Europees aanbesteden 2024-2025 bekend
Bron: PIANOo
De Europese Unie heeft de drempelbedragen voor 2024 en 2025 bekend gemaakt. De meeste bedragen zijn omhoog gegaan. De bedragen gelden van 1 januari 2024 tot en met 31 december 2025.
Lees meer
Beter Aanbesteden Magazine is uit
Bron: Beter Aanbesteden
Deze 4e editie zit vol met tips en inzichten die inkopers, bestuurders en marktpartijen met je willen delen. Zo lees je, onder meer, over de voordelen van het betrekken van kleinere mkb-bedrijven en over de meerwaarde van dialoogsessies. Ook krijg je tips voor een succesvolle aanbesteding koffie.
Lees meer
CoP Digitale Innovaties: hoe koop je verantwoord algoritmes en AI in?
Bron: PIANOo
Er zijn tal van aspecten om rekening mee te houden bij het aanschaffen en gebruiken van algoritmes en artificiële intelligentie (AI). Met welk doel wil je dat doen, hoe beheers je de risico’s en hoe leg je verantwoordelijkheid af aan politiek en samenleving? In de CoP Digitale Innovaties van 21 november 2023 bespraken Loulou Hanna (IenW) en Ronald van Haren (Rijkswaterstaat) de AI Impact Assessment voor een weloverwogen inzet ervan.
Lees meer
Nieuwe adviezen Commissie van Aanbestedingsexperts
Bron: Commissie van Aanbestedingsexperts
De Commissie van Aanbestedingsexperts (Commissie) heeft 2 nieuwe adviezen gepubliceerd. De adviezen gaan over: Perikelen rondom inhuuropdracht(en) onder dynamisch aankoopsysteem en geen sprake van duidelijk grensoverschrijdend belang.
Lees meer
De impact van inkoop is groter dan je denkt
Bron: Nevi
Nevi heeft 13 partijprogramma’s geanalyseerd op inkoop gerelateerde thema’s naar aanleiding van de verkiezingen op 22 november 2023. In 6 van 13 programma’s wordt direct over woorden zoals inkopen, aanbesteding, keten of marktwerking geschreven. 
Lees meer
Arnhem flink op stoom met CO2-besparing
Bron: Gemeente Arnhem
De gemeente Arnhem behaalt als 1e gemeente in Nederland niveau 5 van de CO2-prestatieladder. Niveau 5 betekent dat de gemeente niet alleen flink werk maakt van het terugdringen van de CO2-voetafdruk van de eigen organisaties, maar ook van de organisaties waarmee ze samenwerkt.
Lees meer
Actuele uitspraken aanbestedingsrecht week 45 en 46
Bron: VdLC publishers/consultants BV
In de afgelopen weken zijn er 5 uitspraken op het gebied van het aanbestedingsrecht gepubliceerd op rechtspraak.nl. De uitspraken worden kort besproken en gaan o.a. over: Inschrijver ten onrechte uitgesloten, looptijd raamovereenkomst niet gemotiveerd, geen sprake van schending aanbestedingsbeginselen en inschrijvingen hoeven niet opnieuw beoordeeld te worden.
Week 45 Week 46
Houten en Wageningen goede voorbeelden in duurzaam aanbesteden
Bron: Bouwend Nederland
Voor de vijfde keer bracht het Aanbestedingsinstituut een ranglijst uit van aanbestedende diensten die waardevolle innovaties aanjagen door marktpartijen uit te dagen op duurzaamheid. Daarin worden uitsluitend opdrachtgevers beoordeeld die 7 of meer openbaar gepubliceerde aanbestedingen uitschrijven in een periode van 2 jaar. Het duurzaam presteren van een groot aantal gemeenten bleef daardoor onder de radar.
Lees meer
Europees Parlement onderzocht sociale gevolgen van overheidsopdrachten
Bron: Europa Decentraal
Het Europees Parlement heeft een onderzoek gepubliceerd naar de manier waarop overheidsopdrachten kunnen bijdragen aan het behalen van sociale doelstellingen. Hierbij is gekeken naar de manier waarop Richtlijn 2014/24/EU benut kan worden en waar verbeterpunten liggen voor aanbestedende diensten en de EU.
Lees meer
Bijeenkomsten
Webinar opstellen actieplan MVOI

Door te werken met een actieplan MVOI doe je recht aan duurzaamheids- en maatschappelijke thema’s en zo maak je met inkopen het verschil. Wil je aan de slag met het opstellen van een actieplan MVOI voor jouw organisatie? Meld je dan aan voor dit webinar op 5 december.

Lees meer
Mini-symposium: Waardevol opdrachtgeven

Wat is goed opdrachtgeverschap? En hoe maak je als opdrachtgever een goede afweging tussen uiteenlopende publieke waarden? Hierover gaan we op 7 december in gesprek tijdens het mini-symposium ‘waardevol opdracht geven’.

Lees meer
Inkoop en de jaarlijkse Accountantscontrole 

Elke gemeente moet haar uitgaven kunnen verantwoorden. Daarom controleert een accountant elk jaar de rechtmatigheid van alle uitgaven. Tijdens dit webinar op 7 december geven we handvatten voor het proces van controle op rechtmatig inkopen. Zo wordt de controle achteraf vereenvoudigd en leert men meer over de wetswijziging.

Lees meer
De volgende stap met circulair inkopen

Tijdens dit webinar op vrijdag 8 december voeren we met elkaar het gesprek over hoe we meters gaan maken in de transitie naar de circulaire economie, door middel van het inkoopinstrument. We delen inspirerende praktijkvoorbeelden, resultaten en concrete handvatten, op basis van kennis en expertise.

Lees meer
Volg ons
     t  in    
Contact
E-mail opties