Inschrijving voor PIANOo-congres en aanbestedingsverkiezing geopend
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌

PIANOo-alert nr. 454
16 mei 2024

Online lezen  |  Afmelden

De PIANOo-alert informeert u over nieuwe publicaties, jurisprudentie en bijeenkomsten van PIANOo. Daarnaast geeft deze nieuwsbrief een overzicht van wat er speelt in de media rond inkopen en aanbesteden.
Schrijf je in voor de deelsessies op het PIANOo-congres
Bron: PIANOo
Het is zo ver! Je kunt je inschrijven voor de deelsessies van het PIANOo-congres. Kies uit 30 sessies met uiteenlopende onderwerpen. Er zijn 3 rondes en je kunt elke ronde 1 deelsessie bijwonen. Het is ook mogelijk om in een ronde niet deel te nemen aan een sessie.
Lees meer
Mogelijkheden voor aanbestedingen en lopende contracten doelgroepenvervoer
Bron: Buyer Groups
Veel gemeenten hebben het Bestuursakkoord Zero Emissie Doelgroepenvervoer (BAZED) ondertekend. In de marktvisie Zero Emissie Doelgroepenvervoer delen we voor uiteenlopende uitdagingen de mogelijkheden om via aanbestedingen en bestaande contracten onder andere de ambitie uit het bestuurdersakkoord te realiseren.
Lees meer
Aanbestedingsverkiezing PIANOo-congres: bij welke inkooppartij sluit jij je aan?
Bron: PIANOo
De verkiezingen voor het Europees Parlement vinden plaats op 6 juni 2024. Op het PIANOo-congres willen we jou eenzelfde mogelijkheid bieden: stemmen op de inkooppartij waar jouw focus ligt. Zo leg je als inkoopprofessional de nadruk misschien wel innovatie, terwijl de andere professional zich meer bezighoudt met gelijke kansen of duurzaamheid.
Lees meer
Handvatten voor succesvolle aanbesteding bedrijfskleding
Bron: Beter Aanbesteden
Aanbestedende diensten zijn grote spelers in de bedrijfskledingmarkt. Samen met leveranciers kunnen zij sturen op duurzaamheid, betere sociale voorwaarden en innovatie. Tijdens de marktoriëntatie Bedrijfskleding (eind maart jl.) deelden opdrachtgevers en -nemers praktische handvatten voor een succesvolle aanbesteding Bedrijfskleding.
Lees meer
Nederland omarmt digitale transparantie en efficiëntie via TenderNed
Bron: TenderNed
Het Bureau voor publicaties van de Europese Unie (EU) onderzocht de impact van open data op overheidsaanbestedingen binnen EU-lidstaten. Het bureau vindt dat Nederland, dankzij TenderNed, goed bezig is als het gaat om digitale transparantie. Het onderzoek heeft geleid tot de publicatie van een rapport. TenderNed licht een aantal belangrijke resultaten uit.
Lees meer
Nieuwe tools helpen bedrijven betekenisvolle stakeholderdialoog aan te gaan
Bron: SER
De SER heeft een reeks nieuwe tools uitgebracht die bedrijven ondersteunt om op een betekenisvolle manier in dialoog te gaan met hun stakeholders. Dit helpt bedrijven om maatschappelijk verantwoord te ondernemen. Eén van de tools is een online self-assessment, waarin bedrijven kunnen nagaan hoeveel ze weten over betekenisvolle stakeholderdialoog en hierover een advies op maat krijgen.
Lees meer
Actuele uitspraken aanbestedingsrecht weken 17 en 18
Bron: VdLC publishers/consultants BV
Er zijn 4 uitspraken gepubliceerd op rechtspraak.nl. Deze gaan over: Geen reden tot herbeoordeling, geen deugdelijke motivering voor omschrijving band crashtender, termijn verstreken en geen sprake van wezenlijke wijziging en geen sprake van fundamentele gebreken.
Week 17 Week 18
Inkoopstrategie helpt bij transitie naar circulaire infra
Bron: Binnenlands Bestuur
Vanaf 2025 gaan overheden in Nederland de renovatie en bouw van bruggen en viaducten volledig circulair en klimaatneutraal uitvragen. De inkoopstrategie Circulaire Viaducten en Bruggen, ontwikkeld door het Rijk samen met andere publieke opdrachtgevers, helpt overheden in deze transitie. Van het opstellen van de juiste uitvraag tot aan de implementatie van het circulaire denken binnen de organisatie.  
Lees meer
Bijeenkomsten
Verdiepingssessies Actieplan MVOI

Ben jij op zoek naar verdieping bij het bepalen van ambities en het maken van keuzes omtrent de MVOI-thema’s? Zoek je houvast bij borging van MVOI? Of wil je meer weten over evaluatie en rapportage? Meld je dan aan voor de verdiepingssessies op 21 mei en 20 juni.

Lees meer
MVOI contractmanagement: verdiepingssessies           

Hoe kun je MVOI-thema’s in de contractfase al toepassen, bewaken en ontwikkelen? Hierover leer je alles tijdens de 3 online verdiepingssessies over MVOI contractmanagement. Op 23 mei organiseert PIANOo de eerste online verdiepingssessie, de andere 2 sessies zijn op 26 september en 21 november.

Lees meer
Biobased Buyer Sessie 2: sturen op CO2 uitstoot
 

In 2024 organiseert Building Balance samen met Pianoo – Buyer Group Biobased Bouwmaterialen meerdere sessies. Biobased Buyer Sessie 2 staat gepland op 30 mei en gaat over sturen op CO2 uitstoot met prestatieafspraken en biobased bouwen.

Lees meer
PIANOo-congres 2024: Aanbesteden is keuzes maken           

Vanaf de voorbereidingen in het inkoop- en aanbestedingsproces tot aan de beoordeling; je maakt keuzes over én tijdens de gehele procedure. Zo houd je rekening met beleid, waaronder duurzaamheid en innovatie, en de mogelijkheden van de markt. Laat je inspireren tijdens het PIANOo-congres op 6 juni!

Lees meer
Themasessie Leernetwerk AI Beeldherkenning: Cybersecurity 

Het Leernetwerk AI Beeldherkenning organiseert meerdere sessies over thema's die volgen uit de marktvisie van de Buyer Group AI Beeldherkenning met drones, waarvan het leernetwerk de opvolger is. De themasessie van 11 juni gaat over cybersecurity.

Lees meer
Sessie CoP Digitale Innovaties: Ontwikkelen
 

De Community of Practice (CoP) Digitale Innovaties organiseert in 2024 in total 4 sessies over het aanschaffen van oplossingen waarin AI en algoritmen een rol spelen. De sessie van 18 juni gaat over het laten ontwikkelen van de oplossing waarin AI en algoritmen een rol spelen.

Lees meer
Online vragenloket
Heb je een vraag over inkopen en aanbesteden en ben je werkzaam bij een aanbestedende dienst? Stel hem aan het Vragenloket.
Onze experts staan voor je klaar.
Volg ons
   in    
Contact