De Week van Beter Aanbesteden vindt plaats van 25 t/m 29 maart 2024
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌

PIANOo-alert nr. 447
8 februari 2024

Online lezen  |  Afmelden

De PIANOo-alert informeert u over nieuwe publicaties, jurisprudentie en bijeenkomsten van PIANOo. Daarnaast geeft deze nieuwsbrief een overzicht van wat er speelt in de media rond inkopen en aanbesteden.
In Memoriam: Huib van Romburgh!
Bron: PIANOo
Met diepe droefheid hebben wij kennis genomen van het overlijden van Huib op 28 januari 2024, een bijzondere man die bij ons een onuitwisbare indruk heeft achtergelaten. Huib was niet zomaar een collega. Hij stond bekend als het orakel van het aanbestedingsrecht waar we aanklopten als de antwoorden onvindbaar leken. Met zijn scherpe geest en uitgebreide kennis was hij een bron van wijsheid voor velen.
Lees meer
Shortlist Circular Awards 2024 bekend!
Bron: Week van de Circulaire Economie
De shortlists voor de Circular Awards zijn bekend! De afgelopen weken heeft de voorselectiejury alle 176 aanmeldingen gelezen, en er zat veel moois tussen. Deze awards worden uitgereikt in 4 categorieën: Business, Public, Circular Chain (over ketensamenwerking) en Circular Heroes (personen).
Lees meer
Van Ooijen (VWS) wil zeer specialistische jeugdzorg landelijk inkopen
Bron: Binnenlands Bestuur
Demissionair staatssecretaris Maarten van Ooijen (VWS) wil schaarse, zeer specialistische jeugdzorg landelijk inkopen. Dat zei hij tijdens het eerste jeugdzorgdebat sinds de verkiezingen. Het wetsvoorstel dat dit regelt wil Van Ooijen dit voorjaar nog naar de Tweede Kamer sturen.
Lees meer
Midden-Groningen wil wat duurzaamheid betreft verantwoord inkopen
Bron: Menterwolde.info
De wethouders Erik Drenth (duurzaamheid) en Markus Ploeger (inkoop) van de gemeente Midden-Groningen hebben op 30 januari 2024 het Manifest MVOI (Maatschappelijk Verantwoord Opdrachtgeven en Inkopen) getekend. Het manifest helpt de gemeente met het bereiken van haar ambities op het gebied van duurzaamheid door op een verantwoorde manier in te kopen.
Lees meer
Versnelling utiliteitsbouw cruciaal voor impact op klimaatdoelen
Bron: De Circulaire Bouweconomie
De bouw- en vastgoedsector is een sector met grote impact, waar de spanningen tussen grote maatschappelijke opgaven voelbaar zijn. Op dit moment ligt de nadruk op de woningbouwopgave, maar de utiliteitsbouw staat voor minstens net zo grote uitdagingen. Het rapport Utiliteitsbouw binnen planetaire grenzen biedt concrete inzichten ten aanzien van 3 cruciale strategieën.
Lees meer
Verzamelen data duurzaamheid bij overheidsopdrachten met eForms
Bron: EPPPL
Het artikel The eForms Regulation and Sustainable Public Procurement Data Collection beschrijft het verzamelen van gegevens bij overheidsopdrachten in de eForms en de uitdagingen die hierbij komen kijken. De eForms zijn de verplichte standaard voor het aankondigen van aanbestedingen. Lidstaten kunnen velden voor het monitoren van de naleving van Europese verplichtingen aan de eForms toevoegen.
Lees meer
Nieuwe tool brengt risico’s in ketens Metaalsector in kaart
Bron: SER
Partijen van het IMVO-convenant voor de Metaalsector hebben een nieuwe tool ontwikkeld: de Due Diligence Risk Matrix. De Matrix geeft een overzicht van de risico’s voor 39 grondstoffen in de metaalsector.
Lees meer
Circulaire economie in de MRA
Bron: Metropool Regio Amsterdam
De samenwerking van overheden in de Metropoolregio Amsterdam (MRA) draagt bij aan de omschakeling naar een circulaire economie, zo staat in de MRA Agenda 2020-2024. Hoe staan we ervoor in de MRA? Daarover gaat de nieuwste podcast in de serie Metropoolregio Actueel.
Lees meer
Actuele uitspraken aanbestedingsrecht weken 3 en 4
Bron: VdLC publishers/consultants BV
Er zijn 8 uitspraken gepubliceerd waarvan 6 op rechtspraak.nl en 2 op curia.europa.eu Deze gaan o.a. over: Garantieverklaring moedermaatschappij moet buiten beschouwing blijven, aanbestedingsstukken laten zekere rekbaarheid zien, vragen aan HvJEU over quasi-inhouse-uitzondering, beroepsinstantie hoeft geen rechterlijke instantie te zijn en loonlasten na aanbesteding hoeven niet gecompenseerd.
Week 3 Week 4
Bijeenkomsten
Marktoriëntatie: Handvatten voor aanbesteding Bedrijfskleding

Het programma Beter Aanbesteden organiseert op 27 maart, in samenwerking met branchevereniging Modint, de marktoriëntatie Bedrijfskleding. Je ontvangt alle benodigde handvatten voor een succesvolle aanbesteding. Deze bijeenkomst vindt plaats in het kader van de Week van Beter Aanbesteden van 25 t/m 29 maart.

Lees meer
Webinar: Toepassen gunningsmethodiek Schoon en emissieloos bouwen

Op 25 maart organiseert de gemeente Eindhoven het webinar Toepassen gunningsmethodiek Schoon en emissieloos bouwen. De gemeente heeft als missie om zoveel mogelijk opdrachtgevers deze gunningsmethodiek toe te laten passen in hun aanbestedingen. Dit webinar vindt plaats in het kader van de Week van Beter Aanbesteden van 25 t/m 29 maart.

Lees meer
Volg ons
     t  in    
Contact
E-mail opties